Vermoorde volkszanger Buchten was bekende van de politie

De vermoorde zanger Enver Miki Kolašinac. © YouTube
De Servische volkszanger Enver Miki Kolašinac, die begin juni op straat in Buchten werd vermoord, is een bekende van politie en justitie in Oostenrijk en Duitsland. Dat maakte de Nederlandse politie bekend in een update van de nog onopgeloste zaak.
De politie meldt dat er nog altijd veel vragen zijn over Kolašinac zijn dagen vulde.

Hulp van het publiek

Wel is inmiddels bekend dat de volkszanger over vastgoed in Duitsland beschikt. Omdat er nog veel onduidelijkheid is, onderzoekt de Nederlandse politie de mogelijkheden om in Servië, Oostenrijk en Duitsland de hulp van het publiek in te roepen. De politie wil in deze landen ook de compositietekening van een mogelijke getuige tonen. Ook is het onderzoeksteam benieuwd naar wat mensen in de drie landen kunnen vertellen over Kolašinac’s bestaan.
De compositietekening van de getuige © Politie Limburg

Diverse scenario's

Het is nog altijd onduidelijk waarom Kolašinac is vermoord. De politie houdt rekening met diverse scenario's. Mogelijk is er sprake van een conflict in de privé of zakelijke sfeer. Ook is niet uitgesloten dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

Opsporing NL

Kolašinac werd in Buchten op 9 juni doodgeschoten. Er is op de Nederlandse televisie in Opsporing NL al aandacht voor de zaak geweest. Dat leverde zes tips op.