Venlo schiet kinderboerderij financieel te hulp

De kinderboerderij zit al langere tijd verlegen om financiële middelen. © Omroep Venlo
De kinderboerderij Hagerhof in Venlo krijgt eenmalig een subsidie van 125.000 euro. Dit bedrag moet ervoor zorgen dat de kinderboerderij de deuren open kan houden.
Het voorstel om de kinderboerderij een financiële bijdrage te geven werd gesteund door de voltallige gemeenteraad.

Doelstellingen

Wel plaatst de raad een kanttekening bij de eenmalige subsidie. Zo mag het geld alleen worden geïnvesteerd in de originele doelstellingen van de boerderij: het verzorgen van dieren en het organiseren van educatieve activiteiten voor kinderen.

Rendiz

De kinderboerderij zit al langere tijd verlegen om financiële middelen. Er moet jaarlijks 85.000 euro bij om de deuren geopend te houden. Rendiz is sinds 2013 eigenaar van de kinderboerderij en zag in die jaren de jaarlijkse subsidie teruglopen van 250.000 euro naar nul. Daar komt de Venlose gemeenteraad nu in ieder geval eenmalig op terug.

Continuïteit

Naast de eenmalige financiële hulp komen er ook gesprekken tussen de gemeente en stichting Hagerhof. Doel is om de continuïteit van de boerderij op lange termijn te waarborgen. Dat zou kunnen leiden tot een nieuwe jaarlijkse bijdrage.
Woensdag werd er voorafgaand aan de raadsvergadering nog een petitie ingeleverd bij de raad, waarin het belang van de kinderboerderij wordt onderstreept. Ongeveer 6000 mensen tekenden de petitie.