Meijel maakt zich op voor Oud Limburgs Schuttersfeest

Het OLS-terrein in Meijel vanuit de lucht © Edward-Media
Drie jaar was het wachten, maar deze zaterdag is het eindelijk zover: het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is terug van weggeweest. Het organiserende Meijel is er helemaal klaar voor.
Door de coronapandemie werd het geduld van de schutters én de OLS-organisatie nogal op de proef gesteld.

Veel bezoekers

Volgens Leo Kuepers, verantwoordelijk voor de terreintechniek, is Meijel er helemaal klaar voor. "Het was echt veel werk, vooral de laatste week. Maar gelukkig gaat het nu door. We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar dat is misschien wel een voordeel. Drie jaar geleden zaten we dicht achter Sevenum en nu zijn er een paar jaar dat er geen OLS was. Dus we verwachten veel bezoekers", zegt Kuepers.

Voorpret

Al de hele week heeft Meijel voorpret voor het grootse festijn, onder andere met het Kinjer-OLS. Afgelopen dinsdag ging de hoofdprijs van dit evenement naar basisschool De Driehoek uit Bocholt. Vrijdagavond was het opnieuw feest met onder andere optredens van Snollebollekes en John Tana.
Het OLS start dus zaterdag. Over zeven dagen, op 9 juli, vindt het kavelen plaats. Dan wordt bekend wie D'n Um wint en Sint Willibrordus opvolgt.
L1 is uiteraard aanwezig bij het OLS en doet uitgebreid verslag. Kijk hier voor alle uitzendtijden.