L1mburg Centraal: 'Beveiliging TEFAF laat te wensen over'

De beveiliging van kunst- en antiekbeurs TEFAF is opgeschroefd na de juwelenroof van dinsdag. © L1
World Soccer Holdings nieuwe investeerder bij MVV, voor het eerst beelden van eikelmuis in het wild en meer Limburgs nieuws
De uitzending van L1mburg Centraal van woensdag 29 juni 2022. Met daarin de volgende onderwerpen:

Beveiliging TEFAF laat te wensen over, zegt privédetective

Spectaculair waren de de beelden van de roofoverval op de TEFAF woensdag. Vier mannen die op klaarlichte dag hun slag proberen te slaan, vermomd, bewapend en met een sloophamer. Het maakt indruk, maar het roept ook heel veel vragen op. Aan tafel schuift John Vullers aan. Hij doet als privédetective onder meer onderzoek naar diefstallen en overvallen en heeft daar in zijn vorige carri1ere bij de politien mee te maken gehad

Parade Brunssum barst na zes jaar stilte weer los

Vanaf donderdag is de wereld in Brunssum en is Brunssum voor vier dagen de wereld. Het multiculturele folklorefestival Parade Brunssum barst na zes jaar stilte weer los. De 300 vrijwilligers zijn allemaal onmisbare schakeltjes. We maken kennis met twee van hen. Roberto en Henny. Al tientallen jaren zit de Parade in hun bloed.

Voor het eerst beelden van eikelmuis in het wild

De eikelmuis is een van de meest bedreigde zoogdieren in Nederland. Er zijn nu voor het eerst beelden geschoten van de eikelmuis in het wild. Die leeft alleen nog maar in twee bossen in Zuid-Limburg, in het Savelsbos bij Gronsveld en in een natuurgebied in Bemelen.

World Soccer Holdings nieuwe investeerder bij MVV

MVV Maastricht heeft een nieuwe investeerder, zo heeft de voetbalclub bekendgemaakt. De investeringsmaatschappij World Soccer Holdings neemt een minderheidsbelang in de club en gaat op een later moment mogelijk nog meer aandelen overnemen.

Van bidden tot God, naar klimmen tot God

Wat te doen met een leegstaande kerk? Op steeds meer plekken worden kerkgebouwen aan de eredienst onttrokken. Dat geldt ook de voormalige Johannes Boscokerk in Venlo. Die heeft nu een opmerkelijke nieuwe bestemming gekregen: als klimhal. Kortom: van bidden tot God, naar klimmen tot God.