Eigenaar brasserie: 'Honderden reacties na gestolen stoelen'

Bij een brasserie in Kerkrade zijn 36 stoelen van het terras gestolen. © Instagram @brasserie_nieuw_ehrenstein
Richard Wentink, de eigenaar van brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade, heeft honderden reacties ontvangen nadat eerder deze week 36 stoelen van zijn terras zijn gestolen.
"We hebben inmiddels al aangifte gedaan", vertelt Wentink. "We hebben natuurlijk wel meer dan die 36 stoelen, maar ze waren wel allemaal nieuw. Nog geen jaar oud."

Capaciteit minder

Inmiddels heeft de eigenaar van de brasserie het terras omgevormd met andere stoelen, maar de capaciteit is er wel een stuk minder door geworden. "Het is gelukkig doordeweeks, we kunnen nu ook werken zoals normaal." Wentink heeft geen idee wie zijn stoelen heeft gestolen. Hij beschikt ook niet over camerabeelden. Van een signalement ontbreekt dan ook elk spoor.

'Hartverwarmende reacties'

Na de diefstal heeft Wentink honderden reacties gekregen. Niet alleen via sociale media, maar ook in het echt. "Het is wel hartverwarmend om te zien hoe veel hulp je krijgt. Mensen die je een appje sturen, tot aan verhuurbedrijven toe. Iedereen wil iets doen, dat was wel heel mooi om mee te maken."
Volgens Wentink zijn de gestolen stoelen moeilijk om vast te maken, daarom moet er naar een andere oplossing gekeken worden. "Misschien gaan we ze binnenhalen, maar dat is wel veel werk, het zijn dan tussen de 80 en 100 stoelen, sleep die maar elke dag naar binnen."