Politie zoekt nog naar twee verdachten na TEFAF-roof

Overvallers op de TEFAF slaan op de vitrines in. © Twitter Henrik-Willem Hofs
De politie is nog op zoek naar twee verdachten van de TEFAF-roof in het Mecc in Maastricht van dinsdagmiddag.
Dat vertelt een woordvoerder van de politie aan L1. "Voor ons zijn er vier verdachten en wij zoeken nu nog naar twee mannen die ook betrokken zijn bij deze overval." Dinsdag werden al twee andere verdachten opgepakt na een klopjacht op de A2. Volgens een woordvoerster worden de twee aangehouden mannen verdacht van betrokkenheid bij de overval.
UPDATE: Woensdagavond is naar buiten gekomen dat de twee eerder gearresteerde verdachten niets met de roof te maken hebben. Meer daarover lees je hier.

Schuilhouden

De politie houdt nog met alle scenario's rekening. "Wij houden alle opties open, mensen kunnen zich overal schuilhouden. Het onderzoeksteam is vanuit tactisch oogpunt nog op zoek naar twee verdachten en welke zaken zij daarvoor gebruiken, hoe dat onderzoek loopt, houden we liever voor onszelf."
De politie benadrukt verder dat ze nog graag in contact komen met mensen die dinsdagmiddag in de buurt van het Mecc zijn geweest en dashcambeelden hebben.

Gewapende mannen

Dinsdagochtend sloegen vier gewapende mannen de vitrines van de TEFAF-stand van een Engelse juwelier stuk. Daarna gingen ze er vandoor. Even later werd op de A2 een auto klemgereden. De twee inzittenden, Franstalige Belgen van 22 en 26 jaar oud zijn aangehouden.