Kermis Weert verhoogt ritprijzen voor het eerst in jaren

De kermis van Weert. © WeertdeGekste
Wie dit jaar naar de kermis in Weert gaat, is iets duurder uit dan voorgaande jaren. De prijzen voor een ritje in de attracties worden voor het eerst in jaren verhoogd.
"Om de kwaliteit van de kermis ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moesten we de prijzen herzien", zegt kermiswethouder Suzanne Winters.

Hogere kosten

De prijzen voor de attracties zijn het laatst verhoogd in 2018. In de jaren daarna zijn de kosten voor kermisexploitanten gestegen. Daarom is deze prijsstijging noodzakelijk, zo zegt Winters. "De prijsstijging is zo laag mogelijk gehouden en komt volledig ten gunste van de kermisexploitanten", aldus de wethouder.

Attracties

De prijzen voor 'kindvermaak' worden maximaal 30 cent duurder. Dat betekent dat deze attracties 1,80 euro kosten. De prijzen voor het 'familievermaak' stijgen met 20 cent naar 2 euro en 'grootvermaak' stijgt van 2,50 euro naar 2,80 euro. Tenslotte stijgen de prijzen van de grote, spectaculaire attracties van 4,50 euro naar maximaal 5 euro per rit. Met deze prijsstijgingen is de kermis van Weert nog steeds 'zeer goedkoop', aldus de gemeente.

Na corona

De kermis van Weert is na Tilburg de grootste van het land. De kermis vindt 23 tot en met 28 september plaats. Vorig jaar was de kermis vanwege de coronacrisis kleiner van opzet. Dit jaar wordt de hele binnenstad weer gebruikt.