Eigenaar woedend: 36 stoelen van terras gestolen

Bij een brasserie in Kerkrade zijn 36 stoelen van het terras gestolen. © Instagram @brasserie_nieuw_ehrenstein
Bij brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade zijn onlangs 36 stoelen van het terras gestolen.
Het is niet bekend of een dief alleen heeft gehandeld of dat er meerdere dieven bij betrokken waren. De brasserie schrijft over het incident op hun sociale media.

'Iemand feestje gehad?'

De eigenaar is duidelijk woedend, zo is aan enkele emoticons bij de post te zien. "Mocht er iemand een feestje gehad hebben en 36 stoelen geleend hebben, dan zou het fijn zijn als je ze weer terug brengt", schrijft de brasserie. Na de coronapandemie en meerdere lockdowns komt dit duidelijk hard aan. "Het is allemaal al moeilijk genoeg!"

Honderden reacties

Het nieuws overdondert ook veel bezoekers en volgers van het eethuis. De post is al meer dan 800 keer gedeeld en heeft al honderden reacties. "Triest, ongelooflijk. Hoop dat er ergens camerabeelden zijn. Van mij mogen ze overal camera’s zetten, op iedere hoek van de straat. Misschien is het dan eens afgelopen" en "Schandalig, het is te triest voor woorden. Wat asociaal", wordt er zoal geschreven.
De brasserie was dinsdagavond niet meer bereikbaar voor commentaar. Het is niet bekend of er aangifte van de diefstal is gedaan.