Overval TEFAF wereldnieuws: 'Was de Peaky Blinders-bende'

De overval is overal ter wereld nieuws © iStock
De overval op de TEFAF is niet alleen in Nederland groot nieuws. Ook gerenommeerde media van over de gehele wereld besteden aandacht aan het incident.
In Engeland heeft de Daily Mail een naam verzonnen voor de bende, die dinsdag de overval pleegde: de Peaky Blinders-bende, verwijzend naar de opvallende kleding van de overvallers. Zulke kleding dragen de personages in de populaire Netflix-serie ook.

Bizarre aanval bij daglicht

De BBC over schrijft 'een bizarre aanval bij daglicht' op de kunstbeurs. Op de website schrijft de omroep met enige verbazing dat de gezichten van de daders onbedekt waren, maar dat ze wel een pet en een blazer droegen.
De Amerikaanse televisiezender ABC refereert ook aan de kledingkeuze van het viertal. "Netjes gekleedde overvallers met wapens en een voorhamer roofden dinsdag juwelen in een brutale overval op een internationale kunstbeurs in de Zuid-Nederlandse stad Maastricht."

Mogelijk diamenten geroofd

Bild besteedt ook aandacht aan de roof. De populairste krant van Duitsland deelt de videobeelden waarop te zien is hoe een van de overvallers de vitrine met een hakbijl kapot slaat. "Mogelijk hebben ze diamanten geroofd", vermeldt Bild er bij.

Geen identiteitsgegevens

Belgische media hebben vanzelfsprekend veel aandacht voor het feit dat de twee aangehouden verdachten de Belgische nationaliteit hebben. Het Laatste Nieuws vraagt zich daarom af of de twee nog voortvluchtige verdachten óók Belgen zijn: "Onduidelijk is of de politie weet wie de andere twee overvallers zijn, van hen deelt de politie geen identiteitsgegevens", schrijft de krant.