Belgische basisschool wint het Kinjer-OLS

Basisschool De Driehoek uit Bocholt heeft dinsdag 't Ummeke op het Kinjer-OLS in Meijel gewonnen.
De Belgische basisschool kreeg de meeste punten op alle onderdelen. Het is de tweede keer dat de school 't Ummeke mee naar huis mag nemen, in 2016 wonnen ze ook al in Maasmechelen.

Diverse prijzen

In totaal deden er zeventien bassischolen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg mee. Het ging om dertien basisscholen uit Limburg en vier uit Belgisch-Limburg. De scholieren uit Bocholt wonnen ook prijzen voor beste houding en beste yell. Het creatiefste bordje had bassichool Sint Dionysius uit Schinnen. Het vaandel van de leerlingen van basisschool Sint Medardus uit Wessem was het creatiefst gemaakt. De schietwedstrijd werd gewonnen door de scholieren van basisschool De Vlieger uit Kaulille (B).

Kleine broertje van OLS

Het Kinjer-OLS werd voor de zestiende keer gehouden. Het is het kleine broertje van het OLS. De scholieren proberen op het Kinjer-OLS een echte schutterij na te bootsen en krijgen daarbij hulp van ouders, leerkrachten en volwassen schutters. De deelnemende scholen zijn gekoppeld aan een plaatselijke schutterij die hen de afgelopen maanden tijdens de voorbereiding heeft begeleid.

Optocht en schietwedstrijden

De dag begon om 10:30 uur met een optocht. Net na de middag waren de schietwedstrijden. Vlak voor de prijsuitreiking traden Bjorn & Mieke, de LVK-winnaars van 2022, op.
De Kinjer OLS-winnaars mogen de wisseltroffee in het brons meenemen naar het Belgische Bocholt.

Meer OLS bij L1

Het Oud Limburgs Schuttersfeest is ook dit jaar weer van begin tot eind te volgen bij L1. Op L1 TV, L1 Radio en op al onze onlinekanalen doen we live verslag. Een compleet overzicht is te vinden op L1.nl/OLS.
Bekijk hier de prijsuitreiking terug:
=AZU4aqwTVhkTAv8xh9OBMPSwCZlux-v8gyoXzzrrm3lbW6XweQHf-PFNJdqM7T57RdfvYXw79HW8zSgGKPz6zKGNlYTnZ1LPH4ApGZ3zeSiPfmzsdj8yWwEZTBOxs_Xa7uqQfscrsVLWDRrgrrkcmmoAHYGt0l5ZjTo47LNxG1wKLzP6LTb1FaJD3S-yoEh_wMsXSMc-t76Xi85vHk9wuRGm&__tn__=%2CO%2CP-R]