Voorbereiding hennepkwekerij: woning op slot

Slot op woning aan de Prinses Margrietstraat in Horst. © Edward-Media
Een woning in Horst gaat een half jaar op slot, omdat daar een grootschalige hennepkwekerij is gevonden die in voorbereiding was.
Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas heeft daarom besloten dat het huis aan de Prinses Margrietstraat voorlopig niet meer toegankelijk is.

Geen waarschuwing

Net als andere gemeenten voert ook Horst aan de Maas het Damocles-beleid uit. Daarmee is een burgemeester bevoegd om woningen of bedrijfspanden tijdelijk te sluiten als er drugs aanwezig zijn of worden gemaakt. Er wordt niet meer vooraf gewaarschuwd als er een overtreding is geconstateerd.

Beschermen tegen gevaren

Burgemeester Palmen is dan ook niet van plan om hier van af te wijken. "Uitvoering van het Damocles-beleid is geen keuze maar noodzaak. We willen onze inwoners beschermen tegen de gevaren die met drugs te maken hebben. Denk aan brandgevaar, veel in- en uitloop van personen, risico’s die met de productie van drugs gepaard gaan en de kans op overvallen. Dit beleid past ook volledig in de integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit."
Het is niet bekend of er iemand is opgepakt voor de hennepkwekerij.