Twee Belgen aangehouden voor overval TEFAF

Overvallers op de TEFAF slaan op de vitrines in. © Twitter Hendrik-Willem Hofs
De twee aangehouden verdachten voor de overval op de TEFAF zijn Belgen. Het gaat een 22-jarige en een 26-jarige man. Zij zaten bij hun aanhouding in een grijze auto met Belgisch kenteken.
Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting, ter hoogte van De Geusselt. De politie onderzoekt of de mannen betrokken waren bij de overval. Naar andere verdachten wordt nog gezocht.

Vluchtauto klemgereden

Een bewoner van een appartementencomplex, pal naast de A2, zag de arrestatie gebeuren. "Er werd door de politie een auto klemgereden en twee mensen werden uit die wagen gehaald", zegt de ooggetuige. "Eentje werd met zijn neus tegen onze brievenbus geduwd terwijl hij handboeien om kreeg. De ander stond op de stoep, ook geboeid. Het waren twee jonge mannen, twintgers. Eentje was blank, de ander had een Noord-Afrikaans uiterlijk."
De politie is massaal aanwezig en heeft de A2-tunnel afgezet © Track '88

Sieraden buitgemaakt

De politie bevestigt dat er sieraden zijn buitgemaakt. Aanvullende details over de buit worden op dit moment niet verstrekt.

Helikopter en speurhonden

Kort na de overval werden ook de politiehelikopter en speurhonden van de Landelijke Eenheid ingezet. De politie hoort getuigen en heeft camerabeelden veiliggesteld. Op de locatie van de TEFAF wordt momenteel forensisch onderzoek gedaan.