'Arbeidsmigranten vakantiepark Peter Gillis op straat gezet'

Peter Gillis. © ANP
Een groep arbeidsmigranten die illegaal gehuisvest was op vakantiepark De Berckt in Baarlo moet woensdag het park verlaten.
Dat bevestigt de gemeente Peel en Maas aan L1. Hoeveel migranten er precies op straat belanden, is nog onduidelijk. Een woordvoerder laat weten dat er maandag al enkele tientallen arbeidsmigranten bij de gemeente om hulp hebben gevraagd. Zij hebben toen ook laten weten dat ze woensdag hun sleutels moeten inleveren en het park moeten verlaten.

Boete

Vorige week werd al bekend dat realityster Peter Gillis, oprichter van de Oostappen-vakantieparken en bekend van het SBS-programam Massa is Kassa, een boete ontving van 250.000 euro. De gemeente Peel en Maas legde die boete op nadat uit (nieuwe) controles bleek dat er illegaal arbeidsmigranten verbleven op het park. Volgens de gemeente is dit in strijd met het bestemmingsplan.

'Gemeente not amused'

De gemeente is niet van plan om de migranten te helpen, terwijl Oostappen de migranten wél naar de gemeente doorverwijst. Burgemeester Wilma Delissen-Van Tongerlo is zacht gezegd not amused. "Deze actie van Oostappen Vakantiepark De Berckt is echt not done. Ze hebben zelf het probleem gecreëerd en het is aan hen om dit probleem op te lossen, eventueel samen met de uitzendbureaus en werkgevers voor wie de arbeidsmigranten werkzaam zijn. Ze moeten zelf zorgen voor geschikte nieuwe huisvesting voor deze mensen en dit niet afschuiven op de gemeente en daarmee op de samenleving", laat de burgemeester schriftelijk weten.
L1 heeft eigenaar Peter Gillis en de beheerder van het vakantiepark meerdere keren gebeld, maar er was niemand bereikbaar voor commentaar.