ABN AMRO vertrekt vrijwel volledig uit Limburg

Het kantoor van ABN AMRO in Venlo, dat binnenkort sluit. © @ Google
ABN AMRO vertrekt vrijwel volledig uit Limburg. Alleen in Maastricht houdt de bank vooralsnog een kantoor open.
De bank, die voor een groot deel in handen is van de Nederlandse staat, maakte dinsdag bekend het kantoor in Venlo eind augustus te sluiten. De afgelopen maanden liet ABN AMRO al weten ook de vestigingen in Roermond, Heerlen en Weert te sluiten. Het enige ABN AMRO-kantoor in Limburg is straks te bezoeken in Maastricht.

KBO Limburg niet blij

Volgens de bank doen steeds meer klanten hun bankzaken digitaal en is het kantoorbezoek daardoor sterk afgenomen. Seniorenorganisatie KBO Limburg stelt dat een deel van de ouderen voor hun bankzaken toch aangewezen blijft op een fysiek kantoor. "Senioren van nu zijn vaak meegegaan in de digitalisering", zegt Joan Raaijmakers van KBO Limburg. "Maar anderen hebben dat niet meegekregen. Je mag hen niet dwingen om digitaal te gaan. Helaas hebben wij er niet veel over te vertellen, dit is de keuze van de banken."

SNS Bank uitzondering

ABN AMRO is niet de enige bank die vestigingen sluit. Ook door Rabobank en ING zijn de afgelopen jaren geregeld kantoren gesloten. Rabobank heeft momenteel acht vestigingen in Limburg. De bank laat weten dat er 'geen concrete plannen' zijn om deze te sluiten. ING heeft vier kantoren en vijftien servicepunten. ING laat weten dat bij de sluiting van een kantoor er een servicepunt voor in de plaats komt. Daar zijn de dagelijkse bankzaken ook te regelen. SNS Bank is de de enige van de zogenaamde grootbanken die kantoren niet sluit, maar er juist méér kantoren opent. Inmiddels staat de teller in de provincie op 16 kantoren, die SNS Bank 'advieswinkels' noemt.