Overval TEFAF: Bezoekers mogen weer naar binnen

Agenten in congrescentrum Mecc kort na de overval tijdens de TEFAF. © L1
Ruim een uur na een gewapende overval in de kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht mogen de bezoekers weer naar binnen.
Volgens een verslaggever van L1 is de sfeer gemoedelijk en rustig.

Vuurwapens

Rond 11:40 uur vond er een overval plaats bij een stand in de beurs. Op de beelden is te zien dat vier overvallers met een hamer inslaan op de glazen kasten waarin diamanten liggen. De overvallers hebben vuurwapens bij zich.
In de video is ook te zien dat de overvallers iets uit een vitrine pakken, maar het is nog onduidelijk of ze iets buit hebben gemaakt.

Ooggetuigen

Twee ooggetuigen uit Den Bosch vertellen over het moment van de overval. "Er is een overval geweest bij een juwelier en daar hebben ze een vitrine proberen stuk te slaan. De vitrine was stuk en daar hebben ze een halsketting proberen te stelen. Ik weet niet of het gelukt is." De ooggetuigen hebben het idee dat de overvallers gepakt zijn, maar die informatie kan nog niet door de politie worden bevestigd.

'Ging heel snel'

Ook Rachelle Tummers, die werkt bij de stand van Stoppenbach & Delestre, was bij de overval. "Ik hoorde geschreeuw en toen een bijl, een mokerslag." Volgens de medewerker richtten de overvallers pistolen op mensen en lagen verschillende aanwezigen op de grond. Niemand raakte volgens haar gewond. "Het ging heel snel. Ik hoop dat ze de daders te pakken hebben gekregen." Tummers vermoedt dat het de overvallers gelukt is wat buit te maken.