Overval TEFAF: gewapende mannen slaan vitrines kapot

Vitrines op de TEFAF zijn kapotgeslagen. © Twitter La Tribune de l'Art
De kunstbeurs TEFAF is overvallen door vier zwaar bewapende mannen. Zij zijn voortvluchtig.
Bij het MECC in Maastricht is inmiddels veel politie. Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldde de TEFAF aan de bezoekers.
Verslaggever Bart Cuijpers van L1 was tijdens de overval op de beurs. "Mensen begonnen te rennen", zegt hij. "De eerste melding was dat er mensen met geweren rond zouden rennen. Ik zag dat er bij een van de standhouders in was geslagen op de vitrines. De verdachten zijn vervolgens via de tweede verdieping weggelopen."

Engelse juwelier

Inmiddels is de stand van de Engelse juwelier Symbolic & Chase afgezet met schermen. "De overval heeft tot onrust geleid, vooral omdat mensen niet wisten wat er aan de hand was", zegt Cuijpers.

Vier gewapende mannen

Een andere ooggetuige op de TEFAF laat L1 weten dat er vier gewapende mannen met een geweer en een bijl binnen zijn geweest, die hebben de vitrines kapotgeslagen. In deze vitrines zouden diamanten liggen. Voor zover bekend is er niks buit gemaakt.

Klopjacht op daders

De vier overvallers zijn op de vlucht geslagen. De politie is een zoektocht gestart. Op verschillende plekken in Maastricht staat momenteel de politie, zoals op de A2 en voor de Willem Alexander tunnel. De tunnel is in zuiderlijke richting afgesloten geweest.
[tweet:]