Opnieuw invallen bij wielerploeg Wout Poels

Wout Poels © George Deswijzen
De politie heeft vier dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk weer invallen gedaan bij Bahrain Victorious. "Het onderzoek, dat intussen bijna een jaar geleden is gestart en dat niets heeft opgeleverd, gaat nu plotseling weer verder. Net voor de start van de belangrijkste koers van het jaar", meldt de wielerploeg.
"Wij hebben het gevoel, als je kijkt naar het moment van de invallen, dat onze reputatie bewust geschaad wordt."

Verboden middel of verboden gebruiksmethode

Vorig jaar, na afloop van de zeventiende etappe in de Tour, kreeg Bahrain Victorious al eens bezoek van de Franse politie. "Het gaat om het verkrijgen, transporteren, bezitten en importeren van een verboden middel of een verboden gebruiksmethode door een renner die daar geen medisch voorschrift voor heeft", stelde de openbaar aanklager in Marseille toen. Het bezoek van de politie leek lange tijd zonder gevolg te blijven, tot de invallen van nu.

Samenstelling team Bahrain Victorious

De Australiër Jack Haig en de Italiaan Damiano Caruso zijn de kopmannen waarmee Bahrain Victorious vrijdag in Kopenhagen aan de start verschijnt van de Ronde van Frankrijk. Wout Poels, die eerder al de Giro d'Italia reed, maakt geen deel uit van het team. Steun krijgen beide kopmannen met name van de Sloveen Jan Tratnik, de Pool Kamil Gradek, de Brit Fred Wright en de ervaren Spanjaard Luis León Sánchez. De Sloveen Matej Mohoric en de Belg Dylan Teuns gaan op jacht naar een derde etappezege in de Tour.