L1mburg Centraal: TEFAF tevreden over eerste weekend

De TEFAF in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Boeren geven les over stikstofplannen, corona zorgt voor nieuw enthousiasme bij TEFAF en meer Limburgs nieuws.

Boze boeren blokkeren A67 richting Venlo

Opnieuw een dag met boerenprotesten. Onder meer de A67 werd geblokkeerd door tractoren, van Eindhoven richting Venlo. De agrariërs protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De snelweg waar de actie plaatsvond loopt dwars door een Natura 2000-gebied. In die gebieden zijn de kabinetsplannen het meest rigoureus. De actie van de boeren op de A67 veroorzaakte een flinke file.

Jonge boer uit Nederweert zet boerderij te koop

Er waren ook andere protesten in Limburg, bijvoorbeeld een ludieke actie van de voorman van het Agrarisch Jongeren Kontact. De 28-jarige Mayco ten Kate zette in Nederweert zijn boerderij te koop.

Nomi steekt Larissa hart onder de riem

De ene international begint aan haar revalidatietraject, de andere jeugdinternational mag al weer naar een volgend WK handbal kijken. Larissa Nusser en Nomi In de Braekt scheurden allebei een kruisband in hun knie. Twee weken na de operatie van Larissa in Denemarken steekt Nomi haar collega een hart onder de riem.

Het zat Xavier Maassen niet mee in Zandvoort

Xavier Maassen rijdt al sinds jaar en dag in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij won de klasse al twee keer en mikt ook dit seizoen weer op zeges. In de twee races afgelopen weekend, op het circuit van Zandvoort, zat het niet bepaald mee.