LLTB voorstander voor publieksvriendelijke boerenacties

Boeren protesteerder eerder naast de A73 bij Horst. © Edward-Media
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond ziet liever geen acties van boeren die snelwegen blokkeren. "Acties buiten de wet vinden wij niet de oplossing", laat de LLTB via hun Twitter-account weten.
Maandag werden op onder andere de A67 de snelweg geblokkeerd door protesterende boeren. Zij kwamen opnieuw in opstand tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Begrip

De LLTB zegt de impact en emotie bij boeren na bekendmaking van de stikstofplannen te begrijpen. De belangenorganisatie geeft aan er alles aan te doen om de plannen van tafel te krijgen, maar dat op een publieksvriendelijke manier te willen doen. "De acties op de snelwegen passen niet in onze strategie. We begrijpen dat mensen voor deze strategie kiezen, maar wij vinden acties buiten de wet niet de oplossing. Bovendien raakt het burgers direct en dat willen we niet. We roepen op tot passende en waardige acties."
Krachtig signaal
De LLTB heeft de hoop dat het Limburgs parlement er mede voor gaat zorgen dat de stikstofplannen van tafel gaan. Daar werden afgelopen vrijdag al drie moties tegen de door Den Haag opgelegde plannen aangenomen. "Er is een krachtig signaal gegeven door de provincie dat ze het niet eens zijn met deze kabinetsplannen en dat dit zo niet kan en daar gaan we als LLTB mee aan de slag", aldus de LLTB.