Blokkade boze boeren op A67 opgeheven

Boeren blokkeren de A67. © ANWB/Verkeersinformatie
De blokkade van de A67 richting Venlo door boze boeren is opgeheven. De tegen het stikstofbeleid protesterende boeren hadden de weg bijna drie uur lang geblokkeerd met hooibalen en trekkers.
Na twee uur protesteren hieven de boeren al de blokkade van één rijbaan op. Dit gebeurde in overleg met de politie..

Mondjesmaat op gang

Het verkeer op de A67 komt mondjesmaat op gang. Om 17:00 uur was de vertraging op de A67 van Eindhoven naar Venlo ongeveer een uur. De ANWB roept mensen nog steeds op om via Roermond te reizen als ze van Eindhoven naar Venlo willen.

Niet toevallig

"Ik denk dat voor de A67 door de Peel is gekozen, omdat deze weg dwars door een Natura 2000-gebied loopt", zegt woordvoerder Walter Joosten van Farmers Defence Force in Limburg. "Daar moeten alle boeren verdwijnen, omdat de stikstofuitstoot er te groot is."

Meer acties

Er werden vanaf 12:00 uur meer acties verwacht in Limburg en de rest van Nederland. Volgens de woordvoerder van Farmers Defence Force gaat om ongecoördineerde acties. Boeren spreken via Whatsapp-groepen met elkaar af en bedenken ter plekke vaak welke actie ze voeren. Vooralsnog zijn er geen verdere acties in Limburg gemeld.

Kleine plukjes

Rijkswaterstaat verwacht dat op verschillende plekken "kleine plukjes boeren de weg op gaan". Woensdag ging het nog om een grote groep en ging het om massale hinder, aldus een woordvoerster. "Dat zie je beter aankomen." Omdat het nu om kleine groepen gaat, raadt zij weggebruikers aan de snelheid aan te passen. "Als jij 100 kilometer per uur rijdt en een boer 40, is het verstandig je snelheid aan te passen."
Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.