Dylan Haegens zamelt met fanshop-sale bijna halve ton in

YouTuber Dylan Haegens (derde van links) heeft bijna een halve ton ingezameld. © Edward-Media
YouTuber en ondernemer Dylan Haegens heeft met de uitverkoop van zijn merchandise ruim 47.000 euro ingezameld voor het goede doel.
De bekende YouTuber uit Venray hield afgelopen weekend een enorme uitverkoop van zijn fanartikelen bij zijn kantoorpand.

Halve ton

De uitverkoop liep storm, bleek zaterdag al. Aan het einde van die dag stond de teller op ruim 15.000 euro. Zondagmiddag bleek dat de actie van Haegens 47.288 euro heeft opgebracht. Dat was, ondanks het succes van de voorgaande dag, toch nog een verrassing voor Haegens. "Dit hadden we totaal niet verwacht", gaf zijn team na afloop aan.

Durf te Vragen

De opbrengst gaat naar de stichting van Haegens, Durf te Vragen, en het project Foob-robot. Hiermee tourt de YouTuber langs scholen om op een speelse manier emoties en mentale problemen onder jongeren bespreekbaar te maken.

Stop verkoop

In het maken van goede merchandise ging volgens Haegens veel tijd zitten. Omdat hij zich meer wil gaan richten op het maken van series en films, gaf hij de klus op.
Haegens ontwierp onder meer een complete lijn met schoolspullen, van schoolagenda tot kaftpapier. Ook T-shirts, petjes en sleutelhangers zijn beschikbaar. De spullen gingen afgelopen weekend veelal voor meer dan de helft van de prijs de deur uit.