L1mburg Centraal: Pastoor weg na ongepast gedrag

Stockfoto © iStock
Pastoor weg na ongepast gedrag, personeelstekorten, Oekraïense jongeren en meer Limburgs nieuws.

Pastoor moet definitief weg na meer meldingen over ongepast gedrag

Pastoor John Burger van Berg en Terblijt keert niet meer terug in de parochie. Die beslissing heeft het bisdom in Roermond genomen nadat de pastoor in opspraak is geraakt omdat hij een seksfilmpje aan een moeder van een communicantje had getoond. Daar is het niet bij gebleven, want er zijn nog meer meldingen binnengekomen over ongepast gedrag van de pastoor.

Geestelijke gesteldheid Oekraïense jongeren

Onder de Oekraïense vluchtelingen in Nederland bevinden zich ook tieners, die hier helemaal alleen naar toe zijn gekomen. Zij vinden het steeds lastiger hier te zijn, ze missen hun land. Psychologen waarschuwen inmiddels dat deze groep blijvend problemen kan overhouden aan deze situatie.

Personeelstekort op vakantieparken

Een personeelstekort heerst, iets waar ook de toeristensector niet aan ontkomt. Bijvoorbeeld op de vakantieparken, waar zwembaden soms noodgedwongen sluiten.

Vakantiestress door chaos op luchthavens

Wie kan straks vliegen en wie ziet z'n geboekte vlucht geschrapt worden op Schiphol? Schiphol maakte eerder bekend dat in juli en augustus honderden vluchten op voorhand al worden geschrapt. Aan tafel Joyce Fonteijn, directeur van Kupers Reizen.

Garagesale bij Dylan Haegens

Dit weekend is de laatste kans om wat spullen te bemachtigen van YouTuber Dylan Haegens. De ondernemer stopt met de verkoop van fan artikelen en organiseert dit weekend dan ook een uitverkoop bij zijn kantoorpand in Venray.

NK wielrennen vrouwen

Nadat de mannen gisteren om de nationale titel streden, stond vandaag de wegwedstrijd bij de vrouwen op het programma.