Dylan Haegens houdt massale uitverkoop na merchandise-stop

Dylan Haegens in de kraam met zijn merchandise. © L1 (Pascal Courbois)
De bekende YouTuber en ondernemer Dylan Haegens uit Venray stopt met de verkoop van fanartikelen. Fans kunnen dit weekend hun slag slaan om de laatste spullen te kopen.
Dylan Haegens, bekend geworden door YouTube, wil meer bezig zijn met het maken van series en films. Daarom richt hij zich nu minder op YouTube en heeft hij ook minder tijd om aan merchandise te werken.

Veel werk achter

"Mooie nieuwe fanartikelen maken en die bedenken, daar zit stiekem toch veel werk achter en die tijd hebben we gewoon niet meer", legt hij uit. Haegens ontwierp onder meer een complete lijn met schoolspullen, van schoolagenda tot kaftpapier. Ook T-shirts, petjes en sleutelhangers zijn beschikbaar. Die spullen kunnen dit weekend voor de helft, en soms meer, van de oorspronkelijke prijs worden gekocht.

Verkoop loopt storm

Zaterdag, op de eerste dag van de uitverkoop, is de belangstelling zo groot dat Dylan overweegt om de mensen maar een beperkte hoeveelheid spullen te laten kopen. "Het loopt als een trein. Het gaat zo goed dat we morgen misschien wel geen spullen meer hebben. En dat zou vervelend zijn voor de mensen die hier morgen zijn. Er komen mensen uit Friesland hier naartoe gereden het zou zonde zijn als die alleen maar een cola kunnen drinken."

Goede doel

De opbrengst van de entree en verkochte spullen zal volledig naar het goede doel gaan van de stichting van Haegens, Durf te vragen, en het project Foob-robot. Hiermee tourt de YouTuber langs scholen om op een speelse manier emoties en mentale problemen onder jongeren bespreekbaar te maken.
De opbrengst van de verkoop stond zaterdagavond op ruim 15.000 euro.