L1mburg Centraal: provincie heeft moeite met stikstofplannen

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens
Stikstofdebat, Mathieu Segers en meer Limburgs nieuws.
Met de volgende onderwerpen:

Verhit stikstofdebat in Staten

Het Limburgs Parlement vergaderde vandaag over de stikstofplannen van het kabinet. De uitstoot van stikstof moet flink gereduceerd worden. Vooral in agrarische hoek is daar veel ophef over. Maar ook politiek is er veel te doen over de rigoureuze plannen van stikstofminister van der Wal. De uitvoering van die plannen komt namelijk op het bordje van de provincies.
Bekijk hier de reportage.

Eerste vrouwelijke president OLS-federatie

Een primeur voor de Oud Limburgse Schuttersfederatie. Die krijgt voor het eerst in de historie een vrouwelijke president. Met dezelfde achternaam als de huidige president, Ger Koopmans. Het gaat om de 49-jarige Anoesjka Koopmans uit Meijel.
Bekijk hier de reportage.

Een gesprek met Mathieu Segers

Hij is in het dagelijks leven hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis aan de Universiteit Maastricht. Hij schrijft columns, maakt een podcast en speelt een belangrijke rol in het debat over Europa en de rol van Nederland binnen Europa. Nu is Mathieu Segers benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, een onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet.
Bekijk hier de reportage.

Zomercarnaval Tegelen

Ballonnen, slingers, prinsen, prinsessen en een kleine optocht. Basisschool PassePartout haalt de Vastelaovend in. Het heuse zomercarnaval met muziek, feest op het schoolplein en geschminkte snuitjes. Het moet niet gekker worden. Maar dat werd het wel.
Bekijk hier de reportage.

TEFAF Maastricht opent deuren

Kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht is van start gegaan. Vandaag is de dag dat genodigden hun slag kunnen slaan. Het is de eerste fysieke vorm van de TEFAF sinds de coronapandemie. En de hamvraag is natuurlijk: keren de kopers terug?
Bekijk hier de reportage.

NK Wielrennen mannen

Deze dagen staan de nationale kampioenschappen wielrennen op het programma in Drenthe. Vandaag strijden de mannen om de Nederlandse driekleur, morgen de vrouwen. We gaan naar Maurice Jessen bij de finish bovenop de Col du VAM.
Bekijk hier de reportage.