Houtsnippers zorgen voor droge voeten op Jera On Air

Afbeelding ter illustratie
Jera On Air bleek bijna letterlijk in het water te vallen door het noodweer donderdagavond, maar houtsnippers bezorgden de festivalgangers een dag later toch nog droge voeten.
Het grootste festival voor punk, hardcore en metalcore in Ysselsteyn werd donderdagavond vanwege hevige regen en onweer tijdelijk gestopt en gedeeltelijk ontruimd.

Pleuris brak uit

"We waren net open alles draaide lekker. En ineens brak de pleuris uit. We hebben alles stilgelegd. Geluid uit, entree dicht. En mensen verzocht naar de tent van het hoofdpodium te gaan want daar zitten bliksemafleiders op", zegt organisator Thijs Vogels een dag later.

Houtsnippers

Het noodweer zorgde in korte tijd voor water en modderoverlast. De bezoekers stonden tot aan de enkels in het water en modder. Reden voor de organisatie om nog dezelfde nacht actie te ondernemen en houtsnippers te bestellen. Die zijn inmiddels op het terrein uitgestrooid.

Niet eerder voorgekomen

Het is niet eerder in de geschiedenis van Jera On Air voorgekomen dat het festival is gestopt. In 2016 was er ook veel water en stormoverlast, maar dat was voordat het festival begon.
Jera On Air duurt drie dagen en is afgelopen donderdag begonnen. Het festival ontvangt meer dan 30.000 bezoekers en is alle dagen uitverkocht.