TEFAF in Maastricht geopend: na corona weer fysiek

De TEFAF in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Kunstbeurs TEFAF in Maastricht is vrijdagochtend van start gegaan. De beurs vindt voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie weer in fysieke vorm plaats.
De TEFAF is normaal gesproken in het voorjaar, maar is vanwege de coronapandemie naar de zomer verschoven. Ook duurt de beurs dit jaar iets korter: zeven in plaats van elf dagen.

240 stands

Dit jaar staan er ongeveer 240 kunsthandelaren in het Mecc, iets minder dan gebruikelijk. Vanwege de musical Dagboek van een Herdershond is er namelijk minder ruimte beschikbaar in het congrescentrum.

'Zoals vanouds'

Kunsthandelaar Paul van Rosmalen van galerie Borzo verschijnt al jaren op de beurs. Hij hoopt dat het weer zoals vanouds wordt. Maar of dat echt gaat gebeuren, is nog maar de vraag. "Het is net nog iets spannender dan andere jaren. Je weet bijvoorbeeld niet of de Aziaten al durven te vliegen, dat denk ik trouwens niet. We hopen toch wel op Amerikaanse verzamelaars. Ook de grote Amerikaanse musea hebben hun komst gemeld, dus wat dat betreft zijn we optimistisch. Het zou wel kunnen zijn dat de bezoekers vanwege het mooie weer ietsje vroeger de stad intrekken om een terrasje te pikken. Dat is niet zo erg, als ze maar eerst hier langs komen."