250.000 euro boete voor Peter Gillis na controle park

Realityster Peter Gillis van Massa is Kassa. © ANP
Realityster Peter Gillis, oprichter van de Oostappen-groep, heeft een boete van 250.000 euro gekregen van de gemeente Peel en Maas.
Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

Arbeidsmigranten

Volgens de gemeente is na een controle op Oostappen-vakantiepark De Berckt in Baarlo gebleken dat arbeidsmigranten illegaal op het terrein verblijven. Omdat het park als bestemming 'recreatie' heeft, is dat verboden. In juni 2020 kreeg de ondernemer al een waarschuwing van de gemeente Peel en Maas. "Het doel was de overtreding te beëindigen en beëindigd te houden. Uit de controle op 17 mei 2022 is gebleken dat de overtreding niet is beëindigd", aldus de gemeente.

Nieuwe controles

Met een boete van 250.000 euro zet de gemeente een volgende stap in het handhavingstraject. Wanneer de gemeente na nieuwe controles nog altijd arbeidsmigranten op het park aantreft, die er ook verblijven, dan kunnen meer boetes worden uitgedeeld tot een gezamenlijk maximum van één miljoen euro.

Reden

Tegenover Shownieuws heeft de Massa is Kassa-ster gereageerd op het nieuws. "De brief ligt op de mat. Voor 10 juli moet ik een dwangsom van 250.000 euro betalen." Het lijkt erop alsof Gillis de precieze reden van de boete nog niet helemaal weet: "Dat moet ik nog allemaal uitzoeken. Dat moet ik verder aan de beheerder van dat park vragen."