OLS-federatie krijgt voor het eerst vrouw als president

De nieuwe president van de OLS federatie © L1
Als het aan het bestuur van de Oud Limburgse Schuttersfederatie ligt, wordt de 49-jarige Anoesjka Koopmans uit Meijel de nieuwe OLS-president.
Het bestuur heeft unaniem besloten om Koopmans op zaterdag 9 juli, voorafgaand aan de tweede dag van het OLS in Meijel aan de Algemene ledenvergadering voor te dragen.

Vrouw

Het is voor het eerst in de historie dat de Limburgse schutterswereld een vrouwelijke president krijgt. "Hoewel een vrouw als president als een historische stap kan worden bestempeld, is het tegelijkertijd een logisch gevolg van een schutterswereld die volledig met de tijd meegaat", aldus het persbericht van de OLS-Federatie.

Veel ervaring

Anoesjka Koopmans is meer dan 40 jaar lid van schutterij Sint-Willibrordus Meijel. Ze werkt als communicatie-adviseur in de pensioenbranche en is vicevoorzitter van de organisatie in Meijel die na drie jaar wachten eindelijk het Oud Limburgs Schuttersfeest mag gaan organiseren begin juli. Vooral haar betrokkenheid, leiderschap, sociale karakter en doorzettingsvermogen kwamen duidelijk naar voren.

Koopmansen

De huidige president en politicus Ger Koopmans, geen familie van Anoesjka Koopmans, gaf een jaar geleden aan om na het Oud Limburgs Schuttersfeest in Meijel na ruim negen jaar presidentschap ruimte te willen maken voor een opvolger.