Nieuwe Raad van Commissarissen bij L1

Afbeelding ter illustratie © L1
De Valkenburgse Diana Monissen is vanaf donderdag de nieuwe voorzitter van de Commissarissen (RvC) van L1. Zij krijgt in de nieuwe RvC gezelschap van Jacqueline Smit en Maurits Duynstee.
Monissen is ervaren bestuurder, die vooral werkzaam was in de zorgsector. Zo was ze ceo van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Veldhoven. Smit heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de Media & Technologie-industrie. Ze leidt momenteel een adviesbureau in strategische veranderprocessen. Duynstee is bedrijfseconoom en momenteel partner bij advieskantoor Axeco.

Procedure beëindigd

De procedure van Stichting Omroep Limburg (L1) eindigde afgelopen woensdag. Die procedure werd ruim een jaar geleden aangespannen door de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 na een slepend conflict tussen RvC en bestuurder Peter Elbers enerzijds en het personeel anderzijds. RvC en Elbers vertrokken.

Coumans ook gestart

Barbara van Hussen heeft afgelopen jaar namens de Ondernemingskamer de functie van commissaris vervuld voor de organisatie. Job van der Have vervulde de functie van bestuurder namens de Ondernemingskamer. Met het eindigen van de procedure bij de Ondernemingskamer komt aan hun rol bij L1 een einde. Eerder al maakte L1 bekend dat Harro Coumans is aangetreden als tijdelijk directeur/bestuurder. Hij is donderdag ook met zijn werkzaamheden gestart.