Tanja Groen: duizend tips maar geen miljoenenbeloning

Er is nog geen miljoenentip binnengekomen bij Stichting De Gouden Tip. © L1
In een jaar tijd heeft Stichting De Gouden Tip ongeveer duizend tips binnengekregen over de vermissing van Tanja Groen. Tips die voor donderdagnacht binnenkomen, maken nog ‘kans’ op de uitgeloofde een miljoen euro.
De stichting gelanceerd door Peter R. de Vries loofde 23 juni 2021, de verjaardag van Groen, het geld uit voor de tip die naar het vermiste meisje leidt.

Jaar van Tanja Groen

Tips die donderdag na middernacht binnenkomen, komen niet meer in aanmerking voor het uitgeloofde geldbedrag, dat werd bijeengezameld met crowdfunding. Het 'jaar van Tanja Groen' is dan namelijk voorbij.
De tips zijn zorgvuldig bekeken. "Concrete tips zijn (anoniem) doorgestuurd aan het coldcaseteam van Limburg", meldt de stichting.

'Hoop nooit opgeven'

"Ondanks de vele media-aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja helaas nog niet gevonden. Wij beseffen dat de kans om Tanja te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven." Kelly de Vries, dochter van Peter R. de Vries, deed in mei bij het televisieprogramma Beau nog een laatste oproep voor de tip die leidt naar antwoorden in de zaak.
De ouders van Tanja, Corrie en Adrie Groen, het coldcaseteam en de stichting zetten hun zoektocht voort en bedanken iedereen voor hun inzet. Tips blijven welkom.

Tanja Groen

De uit Schagen afkomstige Tanja Groen was net begonnen met haar studie geneeskunde in Maastricht, toen ze na een feestje van studentenvereniging Circumflex spoorloos verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze vertrok op haar fiets naar haar studentenkamer in Gronsveld, maar kwam daar nooit aan. Verschillende zoekacties leidden vooralsnog tot niets.

Werk niet voorbij

Van de binnengekomen informatie worden er zo'n 30 nog steeds ‘uitgerechercheerd.’ Naar verwachting wordt aan het einde van het jaar bekend hoe het werk van De Gouden Tip wordt afgerond.
"Over enkele weken zal Stichting de Gouden Tip bekend maken wat haar toekomstplannen zijn", meldt de stichting. De plannen zullen in lijn zijn met de droom van De Vries om coldcasezaken op te lossen.