L1mburg Centraal: Limburgse boeren protesteren massaal

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens
Massaal boerenprotest, Symposium waterveiligheid in Valkenburg en meer Limburgs nieuws.

Limburgse boeren protesteren massaal in Stroe

Een gigantisch boerenprotest woensdag in het Gelderse Stroe. Zo'n 40.000 boeren kwamen daar bijeen. De demonstratie is tegen de kabinetsplannen om de stikstofuitstoot in veel regio's met zo'n 70 procent terug te brengen. Volgens de boeren is het een bedreiging voor het voortbestaan van hun bedrijven. Voldoende reden ook voor naar schatting enkele honderden boeren uit Limburg om vanochtend koers te zetten naar Stroe.

Een biertje voor drie euro, maar ook voor 1,50

's Lands grootste brouwer kondigt deze week weer een prijsverhoging aan van het pils. De tweede verhoging in korte tijd. Je moet inmiddels een aardige portemonnee meenemen om een paar rondjes te bestellen op het terras. We gingen kijken op het Onze Lieve Vrouwen Plein in Maastricht waar een pilsje de drie euro grens al is gepasseerd.

Symposium waterveiligheid in Valkenburg

Het is bijna een jaar geleden dat Limburg geconfronteerd werd met overstromingen, in het Geuldal zelfs twee keer binnen dezelfde maand. Internationale waterexperts kwamen vandaag naar Meerssen voor hun jaarlijkse conferentie. Op uitnodiging van een professor uit Zwitserland, met Limburgse roots.

Eerste training MVV

De Limburgse clubs beginnen deze week weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Roda ging maandag al van start, vanmorgen stond de selectie van MVV weer op het veld. Wat meteen opvalt: bij MVV hoef je niet lang te zoeken naar nieuwe gezichten. Het team is grotendeels in tact gebleven.

Voorbereidingen TEFAF in volle gang

Het is volgens kenners de grootste en meest prestigieuze kunst- en antiekbeurs ter wereld: de TEFAF in Maastricht. Komende vrijdag gaat het weer van start in het MECC.