Rijkswaterstaat: het wordt een zware ochtend- en avondspits

Tijdens een eerder boerenprotest stonden er trekkers langs de snelweg © ANP
Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits. Dat komt door de aangekondigde manifestaties van de boeren.
Dat meldt Rijkswaterstaat.

Thuiswerken

De boeren gaan woensdag protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Vanuit het hele land rijden ze met tractoren naar Gelderland. Ook buiten de spitstijden kan het extra druk zijn op de snelwegen. Wie thuis kan werken, doet er verstandig aan dit ook te doen, zegt Rijkswaterstaat. Ook de ANWB waarschuwt voor forse verkeershinder.

Nederweert

In Limburg vertrekken de boeren woensdagochtend om 04:00 uur vanuit Nederweert. Ze rijden dan naar het Gelderse Stroe, waar het uiteindelijke protest zal plaatsvinden. Rijkswaterstaat verwacht de meeste gevolgen in het midden en het oosten van het land. Maar ook bijvoorbeeld rondom Den Haag kan er verkeershinder zijn. De ANWB voorziet forse verkeershinder op de A1, A30 en A12. "Het advies is dan ook voortdurend de actuele verkeerssituatie te volgen of woensdag als reisdag te mijden", meldt de verkeersdienst.

Verkeersveiligheid

Of er ook in Limburg overlast komt, kan de politie nog niet zeggen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven, zo laat een woordvoerder weten. In overleg met de politie kan Rijkswaterstaat extra maatregelen nemen om de situatie zo veilig mogelijk te houden. De politie Limburg wil niet uitwijden over de eventuele maatregelen die ze in de provincie nemen, maar wel dat ze te allen tijde de verkeersveiligheid zullen handhaven.