Protest onderwijs Venlo: vijf directeuren melden zich ziek

Het Valuascollege in Venlo © Google Street View
Vijf campusdirecteuren van drie middelbare scholen in de gemeente Venlo hebben zich maandag allemaal ziekgemeld. De maat is voor hen vol. Ze hebben het vertrouwen in bestuurder Roy Palmen van scholenkoepel Onderwijs Gemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) opgezegd.
De directeuren zijn het niet eens met de bezuinigingsplannen, blijkt uit documenten in handen van L1.

Vijf

Het gaat om Sandra Saris en Leon Verhorevoort van het Valuascollege in Venlo. Ook Annelies Moers en Han ter Reegen van Den Hulster in Venlo hebben zich ziekgemeld. Verder is Yvonne Sanders van het Blariacumcollege in Blerick voorlopig niet aanwezig.

Apart

Het college van bestuur van de Venlose scholenkoepel OGVO meldt dinsdag via een brief aan alle ouders dat de campusdirecteuren van de middelbare scholen zich ziek hebben gemeld. Een exacte reden kan de scholenkoepel niet geven. Alleen dat ze van elke campusdirecteur afzonderlijk een ziekmelding heeft gekregen.

Geen ontslag

In de brief staat dat er de afgelopen weken intensief is gesproken over het beleid van de scholenkoepel voor de korte én lange termijn. OGVO ziet dat het aantal leerlingen terugloopt. "Minder leerlingen, betekent minder inkomsten", verklaart een woordvoerster van OGVO. De scholengemeenschap laat nadrukkelijk weten dat er geen medewerkers ontslagen worden. "Ook het huidige lessentabel wordt doorgevoerd naar het schooljaar 2022/2023", aldus de woordvoerster.
L1 heeft contact gezocht met twee directeuren die zich ziekgemeld hebben, maar kreeg nog geen reactie.