Video: Duizenden campinggasten van Pinkpop keren huiswaarts

Campinggasten verlaten het terrein na drie dagen feesten. © L1 (Pascal Courbois)
Vermoeid, verbrand én voldaan: duizenden bezoekers van Pinkpop gaan maandagochtend na drie drukke festival dagen naar huis.
De 51ste editie van Pinkpop was een gedenkwaardige editie. Het was niet alleen de warmste Pinkpop ooit, ook nam 'Mr Pinkpop' en oprichter Jan Smeets afscheid als eindverantwoordelijke van het festival.

'Fucking warm'

"Superveel leuke acts. ik vond het heel leuk", reageert een enthousiaste bezoeker die aan het inpakken is. Maar zaterdag, toen het 35 graden werd, was het erg vermoeiend voor veel bezoekers. "Het was niet te doen, het was heel erg zwaar. Het was echt fucking warm", reageert een jonge bezoekster. Een andere campinggast bevestigt dat: "Erg vermoeiend, het was ook veel te warm. Er waren wel veel waterpunten, waar véél mensen stonden. Het was niet te doen."
Een andere bezoeker vond Pinkpop 2022 een 'top editie'. "Ik ben blij dat alles eindelijk weer normaal vond, en ik vond Twenty One Pilots fantastisch."

Onvergetelijk

Festivalmanager Niek Murray vindt het een memorabele editie. "Gemixte gevoelens. Het afscheid van Jan was voor mij ook heel emotioneel, ik heb 20 jaar voor Jan gewerkt. Het is een onvergetelijke editie, laat ik het zo zeggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!