OLS uit de zorgen: tóch genoeg vrijwilligers

OLS-terrein in Meijel 2022 © Lex van Moorsel (L1)
Bezoekers van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel hoeven toch niet te vrezen voor extreem lange rijen bij de bar of het toilet. De organisatie heeft alsnog genoeg vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden.
Een week geleden liet Frans-jozef Maas, organisator van het OLS, weten dat er een tekort van 200 vrijwilligers voor het evenement op 3 juli was. Een oproep, die ook via L1 werd gedeeld, heeft ertoe geleid dat zich alsnog 'dicht bij de 150' vrijwilligers hebben gemeld.

Van heide en ver

Vanuit allerlei hoeken meldden de vrijwilligers zich aan, zo zegt Maas: "Het zijn mensen uit Meijel en omgeving, die vertelden: 'Wij gaan hier samen iets moois van maken'. Net had ik iemand van de fanfare uit Ittervoort aan de lijn, die zei: 'We komen helpen aan de bar'. We zijn er blij mee."
Volgens Maas zijn de grote zorgen over het soepel laten verlopen van het OLS nu voorbij. Hij geeft aan dat vrijwilligers zich nog steeds mogen aanmelden. Komt er niemand meer bij, dan is het met een beetje geschuif van vrijwilligers toch goed te doen. "Bezoekers hoeven niet bang te zijn dat er te lange rijen voor de bar zijn", geeft de OLS-organisator aan.