MAA neemt vier vluchten van stakend Brussels Airport over

Een Corendon vliegtuig op Maastricht Aachen Airport. © Erwin Minkenberg
Maastricht Aachen Airport (MAA) neemt maandag vooralsnog vier vluchten van Brussels Airport over.
Op het Belgische vliegveld vertrekken door een staking bij beveiligingsbedrijf G4S en verschillende bagageafhandelaars geen vluchten.

Overgenomen vluchten

"Vanochtend waren we voor dag en dauw al op volle sterkte", meldt het vliegveld. Het gaat om vier vluchten van Corendon die eigenlijk vanuit het vliegveld in Zaventem zouden vertrekken. Volgens een woordvoerster worden er naar verwachting niet nog meer vluchten overgenomen en was het voor passagiers al enkele dagen duidelijk dat zij naar MAA zouden afreizen.

Staking

Brussels Airport heeft voor maandag, de nationale actiedag van de Belgische vakbonden, alle vertrekkende passagiersvluchten geannuleerd. "We kunnen de veiligheid van de reizigers en het personeel niet garanderen", zegt woordvoerster Nathalie Pierard.
Door het gebrek aan personeel in Zaventem dreigden de wachttijden op het vliegveld nog langer op te lopen dan de geschatte acht uur. Er kunnen maandag nog wel passagiersvluchten landen. Ook vrachtvluchten, zowel aankomend als vertrekkend, blijven mogelijk.

Vliegverkeer

De Europese luchtvaartsector heeft grote moeite om aan de vraag naar vliegreizen te voldoen. Met name beveiligers en bagageafhandelaars op vliegvelden klagen over de grote werkdruk nu tijdens de coronapandemie een deel van hun collega's is ontslagen of vertrokken. Nu het aantal vluchten weer sterk toeneemt, is er teveel werk voor het overgebleven personeel.
Schiphol besloot deze week om in elk geval in juli een maximum aantal reizigers per dag in te stellen. Vanwege de grote drukte op het vliegveld nabij Amsterdam kondigde MAA donderdag aan wekelijks 17 vluchten over te kunnen nemen. Of dat daadwerkelijk het geval is, moet in de loop van de week duidelijk worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!