Schoonspringster Inge Jansen bevallen van eerste kindje

Schoonspringster Inge Jansen uit Maasbracht © L1
Schoonspringster Inge Jansen, afkomstig uit Maasbracht, is vrijdag voor het eerst moeder geworden van een dochter.
Het heuglijke nieuws deelt de 27-jarige Jansen op Instagram met een foto van de voetjes van de baby. Het kindje heeft de naam Dae June gekregen.

Lastig combineren

In december liet de schoonspringster, die nu met haar vriend in Veldhoven woont, weten dat ze dit jaar ontbreekt op de WK in de Japanse stad Fukuoka, omdat ze een kindje verwachtte. "Het WK is in mei, dus dat wordt lastig te combineren", zei Jansen toen met een knipoog. Afgelopen zomer zorgde Jansen op de Olympische Spelen van Tokio voor een verrassing door vijfde te worden op de 3-meterplank.

Nooit te voorspellen

Het is de bedoeling dat ze na haar zwangerschapsverlof haar topsportcarrière weer oppakt. Jansen hoopt zich te kwalificeren bij de WK van 2023 in Doha voor de Spelen. "Tegen die tijd hoop ik weer op mijn niveau van de laatste jaren te zitten. Natuurlijk kun je nooit voorspellen hoe je lichaam van een zwangerschap en geboorte herstelt. En misschien is het in de praktijk voor mij niet te doen om topsport en het moederschap te combineren. Maar zoals ik er nu in sta, ga ik het zeker proberen."
Eerder schreef ze op Instagram dat ze hoopt dat haar kindje haar 'kleinste fan in Parijs 2024' wordt.