Man met graafmachine rijdt in op agenten

De politiewagen is compleet vernield. © SQ Vision
De politie heeft zondag een 40-jarige man uit Oostrum aangehouden nadat hij in Tilburg met een graafmachine op agenten inreed. Daarbij heeft de politie waarschuwingsschoten gelost.
Voordat de man kon worden gearresteerd is er pepperspray ingezet, zijn er waarschuwingsschoten gelost en is hij getaserd. Dat gebeurde op de Broekstraat in Tilburg.

Vernielen autoruit

Volgens de politie had de man rond 9:00 uur op een nabijgelegen parkeerplaats een autoruit vernield, terwijl er nog iemand in het voertuig zat. Het slachtoffer in de auto kende de man niet. Daarna werd de politie ingeschakeld. Ondertussen rende de veertiger een erf van een bedrijf op en stapte in een graafmachine. Hij startte het voertuig en reed ermee over het terrein. Agenten riepen dat hij uit moest stappen, maar daar trok de man uit Oostrum zich niks van aan. Volgens de politie hield hij een mes vast.

Waarschuwingsschoten

De politie sprayde met pepperspray, maar dat hielp niet. De man reed op een politiewagen in en agenten moesten waarschuwingsschoten lossen. Vervolgens werd de Limburger getaserd en kon hij worden opgepakt. De politieauto is compleet vernield. Niemand raakte gewond.
Waarom de man dit allemaal heeft gedaan, is niet bekend. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.