L1mburg Centraal: Pinkpop 2022 warmste ooit

Bezoekers bij Pinkpop. © Jean-Pierre Geusens
Pastoor op non-actief na tonen seksfilmpje, 17e Limburgse Veteranendag en meer Limburgs nieuws.

Pinkpop 2022 warmste ooit

Uitgerekend op de warmste editie ooit ontbreekt het vaderlijk advies van Jan Smeets. Uiteraard kwam dat er wel van zijn opvolgers. En op die snikhete dag mogen bezoekers zelf een flesje water mee het terrein opnemen. De organisatie heeft dat besloten na lange wachtrijen bij de drinkwaterpunten op het Megalandterrein gisteren.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pastoor op non-actief na tonen seksfilmpje

Het bisdom heeft pastoor John Burger van Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem op non-actief gesteld. De pastoor liet een seksfilmpje zien aan de moeder van een communicantje. De pastoor heeft in een gesprek met het bisdom toegegeven dat hij een ongepast filmpje heeft getoond.
Bekijk hier de hele reportage terug.

17e Limburgse Veteranendag

In Roermond zijn vandaag de gesneuvelde veteranen herdacht tijdens de Limburgse Veteranendag.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Discussie over de abortuspil

De Eerste Kamer beslist dinsdag of een huisarts een abortuspil mag voorschrijven aan patiënten die ongewenst zwanger zijn. De Tweede Kamer stemde eerder in met de initiatiefwet. Jaarlijks wordt in Nederland 30.000 keer een abortus gedaan. In een derde van de gevallen gebeurt dit met een pil. Nu worden die dus voorgeschreven na een bezoek aan een abortuskliniek. De Eerste Kamer bepaalt deze week dus of de huisarts die pil ook mag gaan voorschrijven.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Romee Leuchter over het EK Voetbal

Voor Romee Leuchter uit Schinveld moet het EK Voetbal de bekroning worden op een zeer succesvol seizoen. Als spits van Ajax Vrouwen dwong ze haar selectie bij de Oranje Leeuwinnen af en maakt ze zich op voor haar eerste grote toernooi.
Bekijk hier de hele reportage terug.