Pastoor op non-actief na tonen 'ongepast filmpje'

John Burger is de pastoor van Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem © iStock
Pastoor John Burger van Berg en Terblijt is op non-actief gesteld na het tonen van een 'ongepast filmpje' aan een moeder van een communicantje. Het zou gaan om een seksfilmpje.
Dat bevestigt het bisdom na berichtgeving van De Limburger. Het bisdom doet nog onderzoek naar wat er te zien is op het filmpje.

Onderzoek

De pastoor van Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem heeft in een gesprek met het bisdom toegegeven dat hij een ongepast filmpje heeft getoond. "We gaan nog onderzoeken wat er precies heeft plaatsgevonden en wat er in het filmpje te zien is", vertelt een woordvoerder van het bisdom.

Melding

De zaak is aan het licht gekomen nadat de moeder melding heeft gemaakt van het incident. "We hebben de vrouw gewezen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen", aldus de woordvoerder.
De processie van Broekhem gaat volgens TV Valkenburg niet door vanwege het voorval. Of de processie in Vilt doorgaat is nog onduidelijk. Volgens De Limburger gaat het bisdom bekijken welke missen overgenomen kunnen worden door andere priesters.

Godsdienstlessen gestopt

De godsdienstlessen op basisschool Berg in Berg en Terblijt zijn na het incident (tijdelijk) stopgezet, zo laat directeur Peter Otermans weten aan L1. "De reden hiervoor is dat we het bericht kregen dat de groep ouders van de communicanten zich collectief had afgemeld voor activiteiten die nog voor de communicanten gepland waren. Vanwege de te verwachten onrust hieromtrent hebben we besloten de godsdienstlessen voorlopig stop te zetten."

'Relatie'

In 2007 raakte de pastoor ook in opspraak. Toen gingen er in het dorp roddels rond dat de pastoor stiekem een relatie zou hebben met een vrijwilligster van de kerk. De pastoor ontkende de verhalen, maar het conflict escaleerde zodanig dat het voltallige kerkbestuur opstapte.
Zowel de pastoor als het kerkbestuur wil niet reageren op kwestie.