Tweede warme dag Pinkpop: Pearl Jam en Måneskin

Duizenden bezoekers op het festivalterrein van Pinkpop © Jean-Pierre Geusens
Op de tweede dag van Pinkpop komen Pearl Jam, Måneskin en Royal Blood naar Landgraaf. Voor de duizenden bezoekers zal het weer een warme dag worden, zaterdagmiddag wordt het ongeveer 35 graden.
Vrijdag startte de 51ste editie van Pinkpop na twee jaar uitstel vanwege corona.

Tappunten

Naar het Megalandterrein in Landgraaf kwamen vrijdag Metallica, Twenty One Pilots, Nightwish en Greta van Fleet. Vanwege de hitte waren er lange rijen bij de gratis watertappunten. Watermaatschappij Limburg (WML) gaat vier extra tappunten aansluiten vanwege de drukte.

Tropisch warm

Zaterdag is code geel afgekondigd voor Limburg vanwege de hitte. Volgens Meteo Limburg wordt het zaterdagmiddag en het eerste deel van de avond tropisch warm met temperaturen van maximaal 36 graden. De festivalorganisatie liet vrijdag weten voorlopig geen extra maatregelen te nemen vanwege het weer.

Afscheid

Ook wordt er zaterdag afscheid genomen van 'mister Pinkpop', Jan Smeets. Dat zal gebeuren vlak voor het optreden van Pearl Jam. Het is nog niet duidelijk hoe het afscheid eruit gaat zien. Smeets is een van de oprichters van het festival.

Volg Pinkpop bij L1

Het hele weekend volg je Pinkpop bij L1. Op L1 TV, L1 Radio en online besteden we volop aandacht aan het festival in Landgraaf. Daarnaast gaan we in de speciale podcast Rumoer met Roemer in gesprek met onze gouverneur over zijn liefde voor metalmuziek, in het bijzonder Pinkpop-headliner Metallica.