L1mburg Centraal: Pinkpop na jaren weer van start

Duizenden bezoekers op het Megaland-terrein bij Pinkpop. © Jean-Pierre Geusens
Proppers actief in Maastrichtse horeca, hitteprotocol van kracht en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 17 juni.

Pinkpop van start

Na twee jaar niet, wegens corona natuurlijk, is de 51ste editie van Pinkpop begonnen. En je zou bijna vergeten dat het om de muziek gaat, want de warmte was de afgelopen dagen het gespreksonderwerp onder festivalgangers en organisatie.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Proppers actief in Maastrichtse horeca

We kennen ze wellicht van vakantie in Zuid-Europa. Een knappe dame of man in de horeca of het uitgaansleven die op mensen afstapt en klanten probeert binnen te halen. De zogeheten proppers. Ze zijn tegenwoordig ook in Maastricht actief. Zoals Hannes van café Nieuw Bruin aan het Vrijthof.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hitteprotocol van kracht

Een tropische dag dus vandaag met iets meer dan 30 graden aan het eind van de middag. Morgen wordt het nog warmer. Bij Rijkswaterstaat treedt dan het hitteprotocol in werking. Vanaf vanochtend 10 uur worden gestrande weggebruikers sneller geholpen, zodat ze niet zo lang aan de hitte worden blootgesteld. Weginspecteur Martijn Schell legt uit.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Zilveren jubileum beiaardier Venlo

De 66-jarige stadsbeiaardier Marcel Siebers bespeelt al 25 jaar het carillon in de Venlose Martinustoren, aan stoppen denkt hij nog lang niet.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Lieke Martens richting EK

Lieke Martens gaat na vijf seizoenen voetbalclub Barcelona verlaten. Met de Spaanse topclub behaalde ze alle prijzen die er te winnen waren. Haar nieuwe club maakt ze nog bekend. Voorlopig wil ze zich richten op de voorbereiding met Oranje op weg naar het Europees kampioenschap, dat op 9 juli in Engeland begint.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Rattenvanger (met luchtbuks) heeft het druk

Het is misschien wel een van de minst geliefde diersoorten. De rat! Als je er last van hebt, bel je meestal de gemeente of een ongediertebestrijder In Maasbree en omstreken hebben ze Peter Peeters, al langer een rattenspecialist, maar sinds januari jaagt ie beroepsmatig op het knaagdiertje. Niet met rattenvallen of gif, maar met een luchtbuks. En dat als enige jager in Limburg.
Bekijk hier de hele reportage terug.