Toch meer waterpunten op Pinkpop: 'Extra verlichting'

Het was voor veel bezoekers lang wachten op water © Jean-Pierre Geusens
Bezoekers van Pinkpop in Landgraaf staan vrijdagmiddag behoorlijk lang in de rij voor (gratis) water bij verschillende tappunten.
Watermaatschappij Limburg (WML) laat aan L1 weten dat het bedrijf vier extra tappunten gaat aansluiten op het terrein van Pinkpop.

Tappunten

"We hebben dus drie punten van WML op het terrein. Daar gaan we nog vier bijzetten waar mensen zelf kunnen tappen. Het zijn iets kleinere punten, maar we hopen dat dat toch extra verlichting geeft", aldus een woordvoerder van WML.

Lange rijen

Festivalmanager van Pinkpop, Niek Murray, bevestigt dat er vrijdag lange rijen zijn voor water. "Er staan inderdaad lange rijen. We hebben bezoekers inmiddels ook opgeroepen om water bij de toiletten te halen. Verder gaan we vrijdagavond nog kijken of er aanvullende maatregelen mogelijk zijn", aldus Murray.

Geen nieuwe maatregelen

Voor zaterdag, wanneer ook code geel is gemeld, worden er vooralsnog geen nieuwe maatregelen genomen. "We zitten op de top van ons kunnen. Het is capaciteit-technisch niet mogelijk om nóg meer punten te maken. We zijn twee keer zo groot als heel Landgraaf, en die mensen willen ook nog graag kunnen douchen. De leidingen kunnen het niet aan. Als je gratis water wilt pakken, moet je iets langer wachten", vertelt Murray. Overigens mogen bezoekers wel al drinkwater meenemen bij de ingang van het popfestival.

Parasols en tenten

Parasols zijn daarentegen verboden, zelfs met de huidige en aangekondigde hitte. "Parasols mogen niet mee het terrein op, wel de campings. Anders ontneem je het zicht van mensen en ze kunnen bijvoorbeeld ook wegvliegen. Tevens kunnen ze gebruikt worden als slag- of stootwapesn, daarom mogen parasols niet mee." De organisatie zet zelf ook geen nieuwe tenten meer op. Murray: "Het is niet haalbaar helaas, met leveranciers, en de ruimte. We kunnen geen tenten neerzetten omdat je anders verdrukkingen krijgt omdat mensen ook de podia willen zien."
Vooralsnog blijft het advies dan ook op goed voorbereid te zijn, een hoedje op te zetten, je goed in te smeren en om genoeg te drinken. "En ben voorzichting met alcohol, dat blijven we herhalen", aldus Murray.