Kritiek op Pinkpop: lange wachtrijen voor water

Bezoekers van Pinkpop in de rij voor water. © L1 (Niena Bocken)
Voor een waterverdeelpunt bij de ingang van het terrein van Pinkpop staan vrijdagmiddag lange rijen mensen te wachten. Op social media klagen veel bezoekers dat ze (te) lang moeten wachten bij de watertappunten op het terrein.
"Ik hoorde net dat het 20 tot 30 minuten wachten is, dat is eigenlijk veel te lang met dit weer. Je kunt op de wc nu ook flesjes vullen, maar er zijn maar drie 'echte' tappunten. De rijen zijn te lang, een hel met dit weer", vertelt een bezoekers tegen L1.
Waterleidingmaatschappij Limburg deelt er wel gratis water uit. En dat is ook nodig op het zonovergoten terrein waar weinig schaduw te vinden is en de temperatuur boven de 30 graden klom.

Eettentjes

Lange rijen staan er ook bij enkele eettentjes. Her en der is gebrek aan personeel, waardoor mensen lang op hun beurt moeten wachten. Zoals bij de Belgische frietkot waar vier mensen zich in de rondte werken. "We kregen niet méér personeel", zei een van de uitbaters. "Er zouden wel vrijwilligers komen helpen, maar die zijn niet komen opdagen. Te warm denk ik!"

EHBO

Bij de EHBO-posten zetten medewerkers zich schrap voor wat komen gaat. Want dat veel mensen geholpen zullen moeten worden, staat vast. Dit vanwege de hitte, zeker in combinatie met het vele bier dat wordt gedronken. Ook bij de EHBO vreest men handen te kort te komen, zeggen enkele medewerkers. "Ook wij hebben last van personeelstekort", heet het.

Hoofddeksels

Her en der zijn enkele tentzeilen opgezet, om mensen wat schaduw te bieden. De behoefte daaraan is groot, mensen zitten er bij elkaar om even uit de zon te kunnen zijn. Bij de kledingkraampjes op het terrein is eigenlijk maar voor één artikel belangstelling: hoofddeksels.

Volg Pinkpop bij L1

Het hele weekend volg je Pinkpop bij L1. Op L1 TV, L1 Radio en online besteden we volop aandacht aan het festival in Landgraaf. Daarnaast gaan we in de speciale podcast Rumoer met Roemer in gesprek met onze gouverneur over zijn liefde voor metalmuziek, in het bijzonder Pinkpop-headliner Metallica.