Code geel: hittewaarschuwing in Limburg

Stockfoto. © iStock
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor zaterdag code geel afgegeven tussen 13:00 en 21:00 uur. Dat komt door het verwachte warme weer.
Ook voor Noord-Brabant geldt de hittewaarschuwing.

Ouderen

Volgens het KNMI kan het kwik zaterdag op sommige plekken oplopen tot 35 graden. "Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen klachten krijgen door de hitte", aldus het weerinstituut.

Tips

Mensen wordt daarom aangeraden om voldoende te drinken, hun lichaam én woning koel te houden en om lichamelijke inspanning - met name in de middag - te beperken. Mensen die op reis gaan, wordt geadviseerd zich vooraf goed voor te bereiden.
Limburg krijgt niet alleen te maken met de hitte, maar ook met Saharazand. Als in de loop van het weekeinde buien hun intrede in de provincie doen, komt het rode Saharastrof omlaag. Dat meldt Weeronline.

Auto wassen zinloos

Het zichtbare resultaat is een bruine laag zand op de auto, maar ook op de tuintafels en stoelen. Het wassen van de auto kan het beste worden uitgesteld tot na het weekeinde. Het Saharastof zorgt vrijdagavond bovendien voor een mooi plaatje, want te zonsondergang roodgekleurd maakt. De zon gaat rond 22:00 uur onder.
Volgende week is er in Nederland geen sprake van Saharastof.