Oekraïense delegatie gesteund tijdens Limburgs werkbezoek

Viceminister Emine Dzhaparova tijdens het werkbezoek © Jean-Pierre Geusens
Een Oekraïense delegatie heeft donderdag een werkbezoek aan verschillende Limburgse instanties gebracht. Daarbij heeft de provincie steun en medeleven betuigd aan de bevolking van Oekraïne.
De eerste viceminister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Emine Dzhaparova, ambassadeur van Oekraïne Maksym Kononeko en de honorair consul van Oekraïne Karel Burger Dirven bezochten Maastricht en Valkenburg aan de Geul, de Provincie Limburg en de Universiteit Maastricht.

Werkbezoek

Tijdens het bezoek kregen de gasten uitleg over de rol van de verschillende overheden en maatschappelijke instanties. Daarnaast werd er over de problemen met handelsrelaties en energieleveringen veroorzaakt door de oorlog gesproken. Viceminister Dzhaparova gaf op de Universiteit Maastricht een korte lezing over de oorlog en de geopolitieke impact daarvan.

Vluchtelingen

Ook werd de delegatie ingelicht over hoe de oorlogsvluchtelingen op Limburgse locaties worden opgevangen en over verschillende hulpinitiatieven. Dat gebeurde onder andere bij Hotel Op de Beek in Schin op Geul, waar vluchtelingen hun ervaringen deelden.

Aanwezigen

Onder andere burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake en gouverneur Emile Roemer waren bij van het bezoek.