Video: Rattenvanger uit Maasbree schiet scherp met luchtbuks

Rattenvanger Peter Peters © L1
Peter Peeters uit Maasbree is de eerste rattenjager in Limburg die gekwalificeerd op ratten mag jagen met een luchtbuks.
Gezien de groeiende rattenpopulatie in de steden en op het plattenland heeft hij zijn handen vol.

Ongedierte

Het is een van de minst geliefde diersoorten op onze aardbol. Zeker in de grote steden en op het platteland kunnen ze soms voor grote overlast zorgen. Als je er mee te maken hebt, dan wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf en bel je meestal de gemeente of een ongediertebestrijder. Maar in Maasbree en omstreken hebben ze Peter Peeters. "Ik heb nog geen bijnaam. Maar in de buurt kennen ze me inmiddels wel en weten ze me te vinden als er overlast van ratten is'', zegt Peeters.

Unicum

Hij is al ruim 40 jaar een specialist op het gebied van ratten en jaagt sinds januari beroepsmatig op dit ongewenste knaagdier. Dit doet hij niet met rattenvallen of met rattengif, maar met een luchtbuks. En dat is een unicum, want hij is de eerste en tot nu toe de enige jager in Limburg die gekwalificeerd is om met een luchtbuks op het diertje te schieten. "Ik voel me er niet persé specialer door, maar ik ben er wel redelijk trots op."

Effectief

Volgens Peeters is het de meest diervriendelijke en effectieve manier om ratten te bestrijden. "Bij rattenvallen is de kans op bijvangst groot en bij het gebruik van rattengif kan er doorvergiftiging ontstaan. Het schieten van ratten is snel, doeltreffend en het knaagdiertje heeft geen pijn. Dit is de toekomst."