Pinkpopcamping stroomt vol na dag in de zon: 'Goed drinken'

Bepakt en bezakt met proviand lopen de Pinkpopgangers de camping op. © L1
Voor duizenden Pinkpopgangers is het festivalweekend donderdag begonnen. Om 18:00 uur gingen de festivalcampings open en konden de festivalbezoekers, bepakt en bezakt met proviand, een plek voor hun tent zoeken.
Een aantal bezoekers stond al sinds donderdagochtend - ondanks de hitte - voor de poort te wachten.

Drie jaar geleden ook de eerste

"Drie jaar geleden waren we ook de eerste", zegt een festivalganger uit Haarlem. Samen met zijn vrienden zat hij al om 11:00 uur voor de poort. Om de warmte te trotseren, zorgen ze ervoor dat ze 'goed en voldoende drinken'.

Kennismaking

Woensdagavond kregen omwonenden van het Megalandterrein al een exclusief kijkje achter de schermen. Want het nieuwe organisatieteam van het festival vond het na twee coronajaren en het stoppen van directeur Jan Smeets een goede tijd voor een hernieuwde kennismaking met de buurtbewoners.
De 51ste editie van Pinkpop gaat vrijdag van start. Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons vormen dit weekend de hoofdacts.

Volg Pinkpop bij L1

Het hele weekend volg je Pinkpop bij L1. Op L1 TV, L1 Radio en online besteden we volop aandacht aan het festival in Landgraaf. Daarnaast gaan we in de speciale podcast Rumoer met Roemer in gesprek met onze gouverneur over zijn liefde voor metalmuziek, in het bijzonder Pinkpop-headliner Metallica.