MAA kan 17 vluchten per week overnemen van Schiphol

Maastricht Aachen Airport © Jean-Pierre Geusens
Maastricht Aachen Airport (MAA) kan 17 vluchten per week overnemen van Schiphol.
Schiphol kampt met grote drukte. Er zijn minstens vijf weken nodig om de capaciteit van het vliegveld bij Beek op te schroeven. MAA zou daarvoor meer personeel aan moeten nemen.

Samenwerking

Directeur Jos Roeven van MAA ziet de problemen op Schiphol als een kans om tot een betere samenwerking en verdeling van vliegverkeer te komen. "Op korte termijn hebben we 17 blokjes per week aangeboden voor vluchten die anders geschrapt zouden moeten worden op Schiphol."

Grenzen

"Meer kan nu niet omdat wij ook tegen grenzen aanlopen. Ook wij zitten met personeelskrapte. En natuurlijk is de parkeergelegenheid hier beperkt en biedt onze aankomst- en vertrekhal beperkte ruimte." Wat Roeven zeker niet wil, is dat reizigers die nu de reis moeten maken naar Maastricht vanwege de chaos op Schiphol, ook op MAA in lange rijen terecht komen.

Mogelijke maatregelen Schiphol

Schiphol neemt binnen twee weken een beslissing over mogelijke maatregelen om het aantal reizigers in augustus te beperken. De komende tijd hoopt de luchthaven meer duidelijkheid te krijgen over wat er dan precies mogelijk is. Dan is bijvoorbeeld duidelijk of er meer beveiligers beschikbaar zijn en hoeveel dat er zijn. Schiphol verwacht in augustus wel meer reizigers te kunnen verwerken dan in juli.

Dagelijks maximum

Eerder op de donderdag maakte Schiphol bekend dat het niet verantwoord is om zonder maatregelen de zomer in te gaan op Schiphol. Topman Dick Benschop van de luchthaven stelt onder meer dat het noodzakelijk is om een dagelijks maximum aan het aantal reizigers in te stellen.
De nu door Schiphol afgekondigde maatregelen gelden voor de periode van 7 juli tot het einde van die maand.