Noodopvang Oekraïeners Horst aan de Maas verhuist

De voormalige basisschool in Swolgen. © Edward-Media
De noodopvang voor Oekraïeners in gemeente Horst aan de Maas verhuist. De vluchtelingen kunnen vanaf eind juli terecht in een voormalige basisschool in Swolgen.
De opvanglocatie in sporthal De Berkel komt te vervallen, maakt de gemeente donderdag bekend.

Voormalige basisschool

Op de locatie, de voormalige basisschool De Klimboom, kunnen vanaf 27 juli maximaal 150 vluchtelingen terecht. De komende weken wordt bekeken hoe de school ingericht wordt.
Het is vooralsnog onduidelijk hoelang de opvang open zal blijven. Het is volgens de gemeente namelijk niet duidelijk hoe lang Oekraïense vluchtelingen nog naar Nederland komen. Vluchtelingen mogen maximaal drie dagen in de voormalige school blijven, waarna ze doorreizen naar een langer verblijfadres.

Vrijwilligers

Betrokkenen en de direct omwonenden zijn geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen. De gemeente zoekt vrijwilligers om te helpen bij de opvanglocatie in Swolgen.

De Berkel

Ook in de sporthal De Berkel in Horst konden 150 vluchtelingen uit Oekraïne terecht. Oorspronkelijk zou de hal vanaf medio maart twee maanden als opvang dienen.
De sporthal ondergaat in de zomermaanden een verbouwing. Daarna kunnen clubs er weer terecht om te sporten.
Bekijk hier waar in Limburg vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!